2017. október 16., hétfő

Disznók elé gyöngyöt vetni



Disznók elé gyöngyöt vetni

Aradszki KDNP-s képviselő felszólalása a Parlamentben, azóta sem szűnő gyalázkodást váltott ki az ellenzéki média csatornáin. Energiáikat, táplálékukat nyerik e témából is, mert lételemük a gyűlölködés és gyalázkodás. Ki tudja jobban gyalázni a kormányt és képviselőit ettől függ fizetésük ettől függően kapnak újabb meghívásokat a következő műsorba. Ha a kormány és képviselői nem nyújtanának kenyeret nekik, éhen halnának és munkájuk sem lenne. Mesterségük címere a hazudozás, gyűlölködés, gyűlöletkeltés és hergelés, meggyalázása mindannak, ami szent a másik oldalon. Miért kímélnék a vallásos érzületet éppen, hiszen többségük ateizmusban és korunk bálványimádatában a liberalizmusban szenved. 

  „Ne adjátok a szent dolgokat a kutyáknak és gyöngyeiteket ne szórjátok a disznók elé, különben még eltapossák lábukkal és megfordulva széttépnek benneteket!” (Mt 7,6)- figyelmezet a Biblia.
Nem kellett volna ebeknek adni és disznók elé vetni a gyöngyöket a Parlamentben, azt, ami szent a katolikus hitben. Lám mi történt? A disznók lábaikkal megtaposták és visszafordulva megszaggatták az embert, aki beszélt a rózsafüzérről, Mária hitről a sátánnal való küzdelemről. Sőt mindez magával hozta a katolikus vallás gyalázását is, de hát ebben az országban mindent meglehet tenni, mert szólásszabadság van. Sőt az itt nincs szólásszabadság, mantráját lehet üvölteni, miközben meg sem tehetnék mindezt, ha nem lenne szólásszabadság. 

A katolikus Mária tisztelet és a rózsafüzér ügye a teológiai konferenciákra való, még ott sincs konszenzus benne. A reformáció ugyanis bálványimádatnak minősítette a Mária tiszteletet és ugyebár a magyar lakosság egy része katolikus másik része református. A jobboldali érzelmű emberek is ebben a megosztottságban vannak, amit nem érdemes a Parlamentbe bevinni. A Parlamentben való megjelenése automatikusan magával hozza a szentséggyalázást, mert egy profán politikai térben hangzik el az, ami a legnagyobb félreértést hozta eddig is a vallási területen. A bálványimádat fogalmának félreértelmezéséről van szó, ami biblikus fogalom és ilyen minőségében hogyan is tartozna a politikára. A világban is a legtöbb problémát a bálványimádat fogalmának félreértése adta, ami a mai napig megosztottságot okoz a nagy vallások és népek között.

A zsidók miután nem fogadták el Jézust Isten fiának, ahogyan a keresztények, csak bálványimádatra gondolhattak, mert ki lenne méltó a Teremtőhöz, akit egyetlen istenként kell tisztelni. Ezt folytatták a muszlimok, akik a Mária tiszteletet, és Jézust a Teremtő melletti „társistenek” imádatának vették, tévesen. És jött a reformáció mely felvette ezt a fonalat, jóllehet sok pozitívumot hozott, és az üdvösség tanában a mai álláspont szerint nem tér el egymástól a református, evangélikus és katolikus tanítás. Ám Mária és a rózsafüzér kérdése még mindig vitatott, holott István király Máriának ajánlotta az országot utód hiányában és mély hittől vezérelve. Erre épül az Alkotmányunk, a Szent István-i örökségre. Ezért erről beszélnünk kell, ha nem is a Parlament a legjobb hely erre. Arra mindenesetre jó volt, hogy felszínre dobja ezt az ellentmondást és megoldatlan problémát.

Aktuális beszélni róla más tereken, hogy mi valójában a bálványimádat. Az ország és a világ liberális része ugyanis bálványimádatba esett, saját maguknak építettek fel egy vallást, amit ma már neoliberalizmusnak hívunk. No, éppen ez a bálványimádat! Bálványimádat még az „idegen istenek” és tanaik imádata. Ha például elkezdenénk imádni és követni a keleti istenek és istennők tanításait, akkor bálványimádatba esnénk a Szentírás szerint. Márpedig a bálványimádat fogalma a Bibliában jelent meg és éppen ezt a kettőt jelenti. Még egyszer: amikor az ember sajátmagának alkot egy vallást/elméletet, ami jelenleg a liberalizmus. Vagy idegen pl. a keleti istenek tanait követi, azaz az önmegváltás hiteit és módszereit. A keresztényeknek van Megváltójuk, de a keleti istenek tanai az önmegváltás paradigmájában vannak, aminek eszközei a jóga és keleti meditáció. Vajon mentesek vagyunk ettől ebben a keresztény kultúrában itt a XXI. század elején?

Hogyan is lehetne a keresztény mennyország tagja Mária a bálványimádat alanya, mikor a katolikusok sohasem tisztelték Jézus édesanyját istenként? Már erre Pázmány Péter világosan rámutatott a reformáció kezdetén. A katolikusok csak kérik, hogy imádkozzon velük vagy értük, de nem, mint istennő, hanem mint édesanya, aki a legközelebb áll a Fiúhoz. Csupán 500 éves félreértésről van szó, éppen most van az évfordulója. Ezt az apróságot még tisztáznunk kell, ha már a Szent István országát építjük.

De befejezem, nehogy úgy járjak, mint ama képviselő a gyöngyökkel.

Ám van még egy téma.              

A képviselő szájából elhangzott, hogy a Sátán legnagyobb, végső csapása a családok elleni támadás lesz a Mária jelenések szerint, amelynek jelei már mutatkoznak az abortusz, az egyneműek házassága és a genderelmélet terjedésén is. Ha azt a csúnya szót kihagyta volna, a „szétdobálót”, ami nem Parlamentbe való téma, és a liberalizmusra, mint tévtanításra mutatott volna, nem hagyott volna ennyi támadási felületet. Soros, mint maga a sátán nem hangzott el, ez a baloldali média hazugsága. De igenis sátáni terv létezhet, hiszen „Az egész világ a gonosz hatalmában van”a Szentírás szerint. Nagyon lehetséges, hogy a gonosz hatalmában van a család szétrombolásán túl, az erőszakos migráns betelepítés Európába, mely minden előrejelzés szerint gyökeresen átalakítja a földrészt.
Késői következményként lehet ezután már csak múlt időben beszélhetünk a keresztény Európáról.

Ezt tényleg nem hagyhatjuk szó nélkül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése